DIY: Gezichtsmasker met klei maken

DIY: Gezichtsmasker met klei maken                                                             

Een klei masker is makkelijk zelf te maken, en het reinigt je huid diep. Het laat je huid weer stralen! 

Eerst een korte uitleg over de verschillende soorten klei

De meest gebruikte klei soorten zijn de witte klei, groene klei, gele klei en rhassoul klei. De verschillende soorten klei hebben elk een andere werking, dus kies de juiste klei voor je huid. Hieronder volgt een korte uitleg van de soorten klei en de voordelen voor de huid.

Witte Klei of Kaolin klei is pH neutraal en heeft een verzachtende en reinigende werking. Het is geschikt voor de gevoelige, doffe of beschadigde huid. Gebruik een wekelijks een masker met witte klei voor een huid met een gezonde gloed. Om het hele lichaam te verwennen doe witte klei in bad. Het werkt ook zeer goed bij beschadigd en droog haar.

Groene klei is een ultrafijne, zachte pH neutrale klei. Het zuivert en herstelt de huid. De groene klei absorbeert overtollig talg op huid en hoofdhuid. Daarom is deze klei geschikt voor de normale, vette of gecombineerde huid, en ook normaal tot vet haar. Groene klei is uiterst rijk aan mineralen en kan gebruikt worden als gezichtsmasker, haarmasker en bad poeder voor een verzachtende en zuiverende werking.

Gele klei is geschikt voor alle huidtypes, ook voor de gevoelige huid. Het reinigt de huid tot diep in de poriën en voedt de huid. Het is een natuurlijke bron van mineralen en sporenelementen en sporenelementen. Het heeft een zachte exfoliërende werking en zorgt voor een zijdezachte en stralende huid.

Rassoul of Ghassoul kleipoeder heeft een reinigende en ontvettende werking zonder de huid of het haar uit te drogen. Deze klei bevat een hoog gehalte magnesium, ijzer, calcium, kalium en natrium. Het is zo zacht dat alle huidtypes er baat bij hebben. Heb je bruin of donker haar dan kan je Rhassoul kleipoeder ook gebruiken als droogshampoo.

Hoe gebruik je kleipoeder?

In bad, doe 200 gram poeder in een vol bad.

In een gezichtsmasker, doe 1 eetlepel kleipoeder in een kom en meng met gekookt water en een theelepel jojoba olie tot je een glad papje krijgt. Smeer het masker op je gezicht en laat de huid rond de ogen vrij. Laat 5-10 minuten inwerken, maar maak je huid wel vochtig als het masker opdroogt. Zorg ervoor dat de klei niet helemaal opdroogt, want dan wordt er ook vocht aan je huid onttrokken. Goed spoelen met lauw water en een vocht inbrengende crème aanbrengen.

-Heb je een droge huid, dan kan je een kleimasker maken met een beetje amandelolie of jojoba olie ipv met water of een hydrolaat.

Voor je haar, maak een papje van twee of drie eetlepels kleipoeder en water en verdeel over je hoofdhuid en haar. Laat 10 minuten inwerken en was je haar zoals gewoonlijk.

Geef een reactie

Scroll naar boven